Om företaget

Jag som grundat och driver företaget Peak Motivation heter Jörgen Oom. Sedan början av 80-talet har jag medverkat i drygt 400 företags förändringsprocesser i mer än 40 olika länder framför allt i Europa, men även i alla andra världsdelar.  Och det har då alltid rört sig om att skapa:

Toppmotivation – Förändringsvilja – Teamanda – Kundtänkande

Erfarenheter

Jag är i grunden legitimerad psykolog, med specialinriktning inom området kommunikation och attitydpåverkan (och faktiskt även hypnos …) Jag har fokuserat alltmer på just attitydfrågor ända sedan jag på 80-talet arbetade i organisationen Framtidsfolket ihop med Jan Carlzon och Astrid Lindgren.

General Electrics legendariske förre CEO Jack Welch och jag var båda inbjuda som gästtalare under Aspentech. Ett event som lockade över 2000 internationella företagsledare till Washington DC.

Arbetssätt

Arbetssätt

Jag arbetar för det mesta i seminarieform 1-3 timmar. Det sker ofta på ett företags kick-off, eller i ett sammanhang där man samlat en större personalgrupp och vill ha professionell draghjälp att påverka personalen inom just områdena personlig motivation, teamanda, förändringsattityd eller kundtänkande. Den största grupp jag talat för var 2.200 personer, men det vanligaste är 30-150 medarbetare/kunder.

storbild_globen-1024x281_smal

Årets talare

DI hade en artikel samband med utmärkelsen Årets talare 2010 med motiveringen,

”Utrustad med humor och retorik i världsklass lyckas Jörgen Oom som ingen annan engagera människor till ökad motivation och arbetsglädje, engagemang, initiativförmåga och inte minst att känna stolthet över sig själv, sina kollegor och företaget. Under 2010 har han lyckats med konststycket att ytterligare höja sina redan enastående föreläsningsbetyg. Jörgen talar lika mycket till hjärtat som till hjärnan, han roar, inspirerar och lämnar ingen oberörd.”

Värderingar

Rubriker

För medarbetare:
– Våga vara bäst! Så skapas vinnande attityder.
– Det vinnande laget. Tolv lärdomar från lagidrotten
– Full fart – men vart? Hur skapar vi mer entusiasm i förändringsarbetet?
– RMI – Så här skapar vi tillsammans toppmotivation i vardagsarbetet
– RMI – Vår viktigaste framgångsfaktor
– Att vässa en organisationskultur – Hur gör man i praktiken?
– Arbetsglädje och stolthet som framgångsfaktorer
– Det vinnande teamet!

För chefer:
– Change management – Att leda i förändring
– Att motivera för topprestationer